QANOTLI IBORALARNING MODELLIK XUSUSIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2024)
Qanotli soʻzlar milliy va dunyo madaniyatida alohida oʻringa ega boʻlib, ular sayqallangan shaklda mashhur faylasuf, olim, yozuvchi va davlat arboblarining fikrlaridir. Ular asrlar osha tildan-tilga oʻtib, nutqimizni bezab kelayotgan ma’nodor til birligi sanaladi. Quyidagi maqolada qanotli iboralarning model sifatidagi roli, ular yordamida muallifga xos yangi iboralarning hosil qilinishi va modellikning turlicha xususiyatlari borasida soʻz yuritiladi.