IBN AL ARABIY FALSAFASIDA “VAHDAT UL-VUJUD” KONSEPSIYASINING O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2024)
Mazkur maqolada Sharq tasavvufiy tafakkuri tarixida muhim o‘rin tutgan mutafakkir Muhyiddin Ibn al Arabiyning “Vahdat ul-vujud” konsepsiyasining shakllanishi va mohiyati o‘ziga xos uslubda yoritilgan. Ibn al Arabiyning ziddiyatli ilmiy hayoti va vahat ul-vujud konsepsiyasining naqshbandiya tariqati uchun asos bo‘lib xizmat qilganligi haqida fikrlar bayon qilingan. Tasavvuf ta’limotidagi “Haqiqiy borliq Allohdir”, “O‘lmaslaringizdan burun o‘linglar”, “Bu olamning yaratilishidan maqsad” kabi Ibn Arabiyning g‘oyalari har tomonlama yoritilishga harakat qilingan.