IBRAT SHE’RIYATIDA MA’RIFATPARVARLIK G‘OYALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2024)
Maqolada XX asr boshlarida yashab ijod qilgan shoir Is’hoqxon Ibrat faoliyati, ijodi hamda she’riyatidagi ma’rifatparvarlikka doir qarashlar ilmiy-nazariy tahlillangan, „Tarixi chopxona“, „Madaniyat haqida masnaviy“, „Gazit xususida“, „Tabrik Namangondin“, „Tarixi manzumayi vagon“ she’rlari badiiyati, ularda davr hamda ijodkor fojiasi masalalari o‘rganilgan.