“GO‘RO‘G‘LI” TURKUM DOSTONLARI QIYOSIY TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2024)
Mazkur maqolada “Go‘ro‘g‘li” turkum dostonlari sirasiga kiruvchi “Rayhon Arab” va “Avazxon” dostonining o‘zbek va qoraqalpoq folkloridagi versiyalari o‘rtasida qiyosiy aspektda o‘rganildi. Dostonlarning versiyasidagi obrazlar tizimi hamda sujet va motivlari tadqiqot predmeti sifatida tanlab olindi.