KURASH BILAN SHUG‘ULLANUVCHILARNING UMUMIY RUHIY TAYYORGARLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2024)
Maqolada kurashchilarning ruhiy tayyorgarligi, nazariy tayyorgarlik, axloqiy tayyorgarlik, irodaviy tayyorgarlik hamda sportchilar sog‘ligi darajasi va ular organizmi turli tizimlarning funksional imkoniyatlarini oshirish yo`llari, jismoniy sifatlarni milliy kurashning o‘ziga xos xususiyatiga javob beradigan birlikda rivojlantirishi haqida so`z boradi.