МУКАММАЛ КОНЦЕПЦИЯ – КОМПОЗИЦИОН ЯХЛИТЛИКНИ ТАЪМИНЛАШ ОМИЛИ (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Ушбу мақолада Муҳаммад Алининг “Улуғ салтанат” роман- эпопеясидаги Ахий Жаббор, Уста Матпано эпизодик персонажларининг бадиий ифодаси таҳлил ва тадқиқ қилинган. Ёзувчи ижодий концепциясининг мукаммаллиги композицион яхлитликни таъминлаш омили экани кўрсатилган.