O‘ZBEK BOLALAR ADABIYOTI TILIDA QO‘LLANILGAN ORNITONIMLARNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Maqolada o‘zbek bolalar adabiyoti asarlari tilida qo‘llanilgan ornitonimlar to‘plangan, leksik-semantik xususiyatlari o‘rganilgan va ilmiy asosda tahlil etilgan. O‘zbek bolalar adabiyotining namoyondalari Quddus Muhammadiy, Adham Rahmat, Shukur Sa’dulla, Hakim Nazir, Qudrat Hikmat, Miraziz A’zam, Xudoyberdi To‘xtaboev, Tursunboy Adashboev, Anvar Obidjon asarlaridan matnlar tahlilga tortilgan.