CHET TILI TA’LIMIDA AUTENTIK MATNLARDAN FOYDALANISHNING LINGVODIDAKTIK ASOSLARI VA PRODUKTIV KO‘NIKMALAR SHAKLLANISHIGA TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada chet tili ta’limida autentik matnlarning lingvodidaktik mohiyati, ularning tasnifi va produktiv nutq ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonidagi roli ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Autentik matnlarning ta’limiy salohiyati zamonaviy lingvodidaktika, kommunikativ yondashuv va matn lingvistikasi nazariyalari asosida o‘rganiladi. Adabiyotlar tahlili shuni ko‘rsatadiki, autentik materiallar o‘quvchilarda til shakllarini real nutq kontekstida o‘zlashtirish imkonini beradi va yozma hamda og‘zaki ifoda ko‘nikmalarini sezilarli darajada rivojlantiradi.