URUSH VA INSON RUHIYATI: QO„CHQOR NORQOBIL ASARLARIDA IJTIMOIY-FALSAFIY YONDASHUV (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Qo‘chqor Norqobil ijodida urush mavzusining badiiy va psixologik talqini tahlil qilinadi. Tadqiqotda urushning inson ruhiyatiga ta’siri, shaxsiy va ijtimoiy konflikt sifatidagi ko‘rinishlari hamda urushdan keyingi jamiyatdagi ma’naviy tiklanish jarayoni yoritilgan. Shuningdek, yozuvchining asarlarida urushning faqat tarixiy voqea emas, balki inson ichki dunyosini o‘zgartiruvchimurakkab ijtimoiy-psixologik hodisa sifatida aks etishi asoslab beriladi.