“BOBURNOMA”DA HAM SHOIR, HAM HUKMDORLAR FAOLIYATI HAQIDA MULOHAZALAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida hukmdorlik va ijodkorlik fazilatlarini o„zida mujassam etgan tarixiy shaxslar faoliyati tahlil qilinadi. Asarda Haydar Mirzo, Ahmad Hojibek, Sulton Mahmud Mirzo, Boysung„ur Mirzo hamda  Muhammad Shayboniyxon kabi shaxslarning siyosiy faoliyati bilan bir qatorda adabiy iste‟dodi, she‟riyatga munosabati va ijodiy merosi yoritilgan. Boburning shoir va hukmdorlarni baholashdagi mezonlari, ularga xolis hamda tanqidiy munosabati ilmiy tahlil etiladi.