NEYROPSIXOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada chet tilini o„qitishda kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishning neyropsixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda nutq, xotira, diqqat va emotsional holat o„rtasidagi bog„liqlik ochib beriladi. Kommunikativ kompetensiya ijtimoiy vaziyatda fikrni erkinifodalash qobiliyati sifatida ko'rilib, multisensor mashqlar, kontekstual takrorlash va emotsional xavfsizlik kabi strategiyalar samaradorligi asoslanadi. Miyaning tabiiy mexanizmlariga mos sharoi yaratish muhimligi ta'kidlanadi.