O‘ZBEK VA FRANSUZ TILLARIDA DORIVOR O‘SIMLIKLARNING NOMLANISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada dorivor o‘simliklrning o‘zbek va fransuz tillarida nomlanishi, ularning o‘xshash va farqli tomonlari haqida bayon etilgan. Shuningdek,o‘zbek va fransuz tillaridagi dorivor o‘simlik nomlarining semantik tuzilishi hamda ularni tarjima qilish strategiyalari ham o‘rin olgan. fitonimlarning nafaqat nominativ birlik, balki xalqning madaniyati, tarixiy tajribasi va milliy tafakkurini aks ettiruvchi murakkab lingvistik hodisa ekanligini ko‘rsatadi. Fitonimlar o‘simliklarni nomlash vazifasini bajarish bilan birga, ular haqida biologik, ekologik, farmakologik va madaniy axborotni ham o‘zida mujassamlashtiradi. Shu sababli fitonimlar semantik maydoni keng bo‘lgan leksik birliklar hisoblanadi.