ALFA AVLOD VAKILLARINING KOGNITIV XUSUSIYATLARINI HISOBGA OLGAN HOLDA INGLIZ TILINI O‘QITISHNING INNOVATSION METODOLOGIYASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada 2010-yildan keyin tug‘ilgan «Alfa» avlod vakillarining kognitiv xususiyatlari va ingliz tilini o‘qitishdagi zamonaviy yondashuvlar tahlil etilgan. Tadqiqotda an’anaviy metodikalarning raqamli avlod talablariga mosligi o‘rganilgan. Mikro-ta’lim va o‘yinlashtirish (geymifikatsiya) orqali o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish mexanizmlari ishlab chiqilgan. Natijalar sun’iy intellekt vositalarining ta’lim samaradorligiga ijobiy ta’sirini ko‘rsatadi. Maqsad — o‘qituvchilar uchun raqamli muhitda til o‘rgatishning ilmiy asoslangan modelini taqdim etishdir.