“ALPOMISH” DOSTONI TARKIBIDA QO‘LLANGAN IBORALARNING SHAKL VA MA’NO MUNOSABATIGA KO‘RA TURLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada frazeologik birliklar, ularning tilshunoslikdagi o‘rni, iboralarning ifoda plani va o‘zbek tilida mavjud frazemalarning dostonlar tarkibida qo‘llanish xususiyati haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, maqolada mashhur o‘zbek xalq qahramonlik eposi “Alpomish” dostoni tahlil qilish uchun asos sifatida olingan. Maqolada mazkur doston tarkibida uchraydigan iboralar so‘zlarning shakl va ma’no munosabatiga ko‘ra turlarga bo‘linib, misollar yordamida tahlil qilingan.