QIYOSLANAYOTGAN TILLARDA QURILISH ATAMALARINING UMUMIY SEMANTIK XUSUSIYATLARI DOIRASIDA TAHLIL QILISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada tizim munosabatlari boʻyicha mavjud adabiyotlarni umumlashtirish va lugʻat doirasida turli xil leksiko-semantik munosabatlarni oʻrnatish va tashqi lingvistik qatorlar bilan referensial korrelyatsiyaning onomasiologik va semasiologik jihatlarida qurilish terminologiyasining lugʻatini tahlil qilish natijalari bizga quyidagi ”paradigmatik maydonlar, semasiologik maydonlar, mantiqiy tushunarli (tematik) maydonlar, leksik-tematik guruhlar, leksik-semantik guruhlar” kabi umumiy turlarni aniqlashga harakat qilingan.