YOSHLAR NUTQIDA SLENG VA NEOLOGIZMLARNING O‘ZBEK ADABIY TILIGA TA‘SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada yoshlar nutqida keng qo‘llanilayotgan sleng va neologizmlarning o‘zbek adabiy tiliga ta’siri tahlil qilinadi. Sleng va yangi so‘zlarning paydo bo‘lish sabablari, ularning til rivojidagi o‘rni hamda adabiy til me’yorlariga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari yoritiladi. Shuningdek, globallashuv va axborot texnologiyalarining tilga ta’siri misollar asosida ko‘rib chiqiladi.Tadqiqot natijasida sleng va neologizmlar til boyligini oshirishi bilan birga, ularni me’yoriy va o‘rinli qo‘llash zarurligi asoslab beriladi.