TUPROQSHUNOSLIK TERMINOLOGIYASIDA TURKIY SOʻZLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oʻzbek tili tuproqshunoslik terminologiyasining shakllanishi va taraqqiyotida tub turkiy qatlamning tutgan oʻrni tadqiq etilgan. Bugungi kunda sohaviy leksikani milliylashtirish va tartibga solish jarayonida tarixiy va xalqchil terminlarning o‘rni beqiyosdir.Maqolada tuproq tarkibi, turlari va unumdorligini ifodalovchi qadimiy turkiy terminlar oʻrganilib, ularning lisoniy tabiati, shakllanish tarixi va semantik (ma’noviy) xususiyatlari ochib berilgan.