SHUKUR QURBON SHEʼRLARIDA RAMZLAR POETIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada XX asr o‘zbek she’riyatining yirik namoyandalaridan biri Shukur Qurbon ijodida ramz masalasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shoir she’rlarida qo‘llangan “qush”, “tog‘”, “miltiq”, “ayriliq”, “yo‘l”, “mehmon” kabi ramzlar badiiy tafakkur mahsuli sifatida o‘rganilib, ularning poetik vazifasi, semantik qatlamlari va falsafiy-estetik mazmuni ochib beriladi. Tadqiqot davomida shoir lirikasida ramz individual obraz darajasidan ko‘tarilib, ijtimoiy, axloqiy va ekzistensial ma’nolarni ifodalovchi vositaga aylangani isbotlanadi.