TURK VA O‘ZBEK O‘XSHATISHLARI HAQIDA NAZARIY QARASHLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va  turk tillaridagi o‘xshatishlarning grammatik, semantik, uslubiy yo‘sinda o‘rganilgan. Shunga ko‘ra, mazkur maqolada, turk va o‘zbek tillaridagi o‘xshatishlarning lingvokulturologik va semantik xususiyatlarini qiyosiy, lingovamadaniy va mavzuviy jihatdan tadqiq etish asosiy maqsad qilib olindi. Xususan, turk va o‘zbek tili o‘xshatishlarining har ikki tilda qay darajada o‘rganilganligini aniqlandi.