TATABBU - ILHOM VA MAHORAT SAMARASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyoti tarixida tatabbu asarlarning vujudga kelishi, ularga qo‘yiladigan talabalar haqida fikr yuritiladi. Shu bilan birga Qo‘qon adabiy muhiti asoschisi Umarxon Amiriy va uning Xorazm adabiy muhiti vakillari ijodiga ta’siri, Amiriyning o‘zbek adabiyoti radif zaxirasini boyitganligi, xususan, 123 ta original radiflar qo‘llab ijodkor sifatida mahoratini namoyo etganligi haqidagi qarashlar ilgari surilgan. Shu bilan birga, maqolada asos g‘azal muallifi ham, unga ergashgan ijodkorlar ham, asosan, o‘zbek tili imkoniyatlaridan foydalanib, qadimiy she’riyatimiz an’analarini ijodiy rivojlantirib va boy xalq og‘zaki ijodi ta’sirida yaratganliklari haqida to‘xtalib o‘tilgan.