QORAQALPOQ ADABIYOTIDA YUMORISTIK VA SATIRIK POVESTLAR : (1980-yillar misolida) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada qoraqalpoq adabiyotida 1980-yillarda yozilgan yumoristik va satirik povestlar tahlil qilinib, yumor va satira janr sifatida oʻrganildi. Yumoristik va satirik povestlarning oʻziga xos belgilari, bir-biridan farqlari, adabiyotshunoslikdagi yumor va satiraga oid turlicha ilmiy qarashlar muhokama qilindi. Yumor va satiraning janr hamda badiiy uslub sifatidagi belgilari alohida-alohida tadqiq etildi.