“VATANSEVAR NURBEKA” DOSTONIDA AYOL QAHRAMON OBRAZINING BADIIY-ESTETIK TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Erpo‘lat Baxtning “Vatansevar Nurbeka” dostoni badiiy-estetik jihatdan tahlil qilinadi. Asarda yaratilgan Nurbeka obrazi orqali vatanparvarlik, fidoyilik, milliy g‘urur va ma’naviy jasorat g‘oyalari yoritilgan. Tadqiqotda qahramon xarakterining shakllanishi, uning ruhiy kechinmalari hamda obrazni yaratishda qo‘llanilgan poetik vositalar tahlil etiladi. Shuningdek, dostonning bolalar adabiyotidagi o‘rni va yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashdagi ahamiyati yoritilgan.