O‘ZBEK VA QOZOQ XALQ MAQOLLARI: XALQ DONISHMANDLIGI VA BADIIY IFODA UYG‘UNLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va qozoq xalqlari tillaridagi o‘xshashliklar, xalq ogʻzaki ijodining boyligi bo‘lgan maqol va matallarning tahlili orqali ko‘rib chiqiladi. Qardosh qozoq xalqining maqol va matallarini qiyosiy jihatdan o‘qib-o‘rganib o‘zbek  xalq maqol va matallari bilan o‘xshashlik va farqliliklarini ko‘rib chiqamiz. Tarixiy jihatdan qo‘shni bo‘lgan bu ikki xalqning tili, qarashlari xalq donishmandligi bo‘lgan maqollar orqali yorqin ko‘zga tashlanganligining guvohi bo‘lamiz. Bundan tashqari o‘zbek va qozoq tillarining tarixiga ham bir nazar tashlab, hozirgi kunda bu borada izlanishlar olib borayotgan olimlarning ishlari haqida ham fikrlarimizni ko‘rishingiz mumkin.