TA’LIM JARAYONIGA INNOVATSION YONDASHUVLARNI JORIY ETISHNING KONSEPTUAL ASOSLARI VA SIFAT KO‘RSATKICHLARI TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimini transformatsiya qilish sharoitida innovatsion pedagogik texnologiyalarni integratsiya qilishning konseptual masalalari tadqiq etilgan. Maqolada an’anaviy o‘qitish uslublaridan interfaol va raqamli metodikalarga o‘tishning didaktik zaruriyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, oliy ta’lim muassasalarida o‘quv jarayonini modernizatsiyalash, talabalarning mustaqil bilim olish faoliyatini jadallashtirish hamda ta’lim sifatini monitoring qilishda innovatsion yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiluvchi pedagogik strategiyalar bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.