INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDAGI ETNOGRAFIZMLARNING CHOG‘ISHTIRMA TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ingliz va o‘zbek tillaridagi etnografizmlarning chog‘ishtirma tahlili madaniy leksikaning struktura, semantik va pragmatik xususiyatlarini aniqlashga qaratilgan. Maqolada morfologik farqlar, semantik kontekstga bog‘liqlik va ekvivalentsiya muammolarini ko‘rsatdi; shu bilan birga universal antropologik naqshlar va funksional o‘xshashliklar aniqlangan. Tarjima strategiyalari va til ta’limida etnografizmlarga alohida eʼtibor berish zarurligini taʼkidlaydi.