BADIIY NASRDA INVERSIYA HODISASINING IFODAVIY KO‘RINISHLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ishda nasriy asarlarda uchraydigan inversiya hodisasining poetik imkoniyatlari va badiiy-estetik funksiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda inversiyaning sintaktik me’yorlardan chetga chiqish orqali matnga ohangdorlik, ta’sirchanlik va obrazlilik baxsh etishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, nasriy matnda inversiyaning qo‘llanish sabablari, uning muallif individual uslubini shakllantirishdagi roli hamda o‘quvchiga estetik ta’siri misollar asosida izohlanadi.