ARBAʼIN JANRMI YO ANʼANA? (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada turkiy adabiyotimiz asoschilaridan biri boʻlgan Mir Alisher Navoiyning diniy asarlari ichida oʻziga xos oʻrin egallagan "Arbaʼin" asari yozilish tarixi, ushbu anʼananing janr sifatida fors-tojik adabiyoti taʼsirida rivojlanishi, arbaʼin oʻzi janrmi yo anʼana ekanligi yoritilgan.