“NAVRO‘Z” LEKSEMASIGA OID BIRLIKLARNING LEKSIKOGRAFIK TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Navro‘z bayramiga oid leksik birliklarning “O‘zbek tilining izohli lug‘ati” va “O‘zbek milliy ensiklopediyasi”dagi talqini lingvistik, lingvokulturologik, pragmatik va leksikografik jihatdan  tahlil qilinadi. Navro‘z konsepti bilan bog‘liq “sumalak”,  “ko‘klam”, “sayil”, “hashar”, “bahor”, “baraka”, “yangi kun” kabi birliklarning izohlanish modeli, ularning milliy tafakkurdagi o‘rni talqin qilingan. “Navro‘z” leksikasining semantik maydoni haiqdagi  va milliy-madaniy birliklarni izohlashning modeli haqidagi mulohazalar bayon qilingan.