“QADRIYAT” MAZMUNIY MAYDONIGA OID FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING PRAGMATIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada “qadriyat” mazmuniy maydoniga mansub frazeologik birliklarning pragmatik jihatlari o‘rganiladi. Frazeologizmlarning milliy hamda umuminsoniy qadriyatlarni ifodalashdagi semantik imkoniyatlari, ularning kommunikativ vazifalari va lingvomadaniy xususiyatlari tahlil etiladi. Tadqiqot davomida frazeologik birliklarning xalq tafakkuri, madaniy an’analar va axloqiy qarashlar bilan uzviy bog‘liqligi misollar asosida yoritiladi. Shuningdek, ularning nutq jarayonida ta’sirchanlikni kuchaytirish, ta’lim va tarbiya hamda ijtimoiy muloqotdagi amaliy ahamiyati asoslab beriladi.