OʻZBEK VA QORAQALPOQ SHE’RIYATIDA YIL FASLLARI TASVIRI TALQINLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oʻzbek va qoraqalpoq she’riyatida yil fasllari – bahor, yoz, kuz va qish tasvirining badiiy-estetik talqinlari, shoirlar tomonidan qoʻllaniladigan uslubiy vositalar, milliy ruh va falsafiy mazmun masalalari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda Usmon Azim, Rauf Parfi, Faxriyor (oʻzbek adabiyoti vakillari) hamda Ibrayim Yusupov va Baxtiyor Genjemuratov (qoraqalpoq adabiyoti vakillari) asarlari misolida umumturkiy she’riy an'analar va ikki xalq adabiyotining oʻziga xos milliy koloritlari ochib beriladi.