O‘ZBEKISTONNING IJTIMOIY-SIYOSIY IMIJINI SHAKLLANTIRISHDA TELEKO‘RSATUVLARNING O‘RNI VA AHAMIYATI : (O‘ZBEKISTON 24 TELEKANALI FAOLIYATI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining ijtimoiy-siyosiy imijini shakllantirishda televideniyening, xususan «O‘zbekiston 24» axborot telekanalining o‘rni va roli ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Axborot-kommunikatsiya tizimida milliy televideniyening o‘rin va vazifalari, imij shakllantirish jarayonidagi media kontentning xususiyatlari, «O‘zbekiston 24» kanalining yirik siyosiy va ijtimoiy voqealarni yoritish amaliyoti ko‘rib chiqiladi. Mamlakatning ichki va tashqi auditoriyaga mo‘ljallangan televideniye efiri orqali ijtimoiy-siyosiy imij qurish mexanizmlari tahlil etiladi. Maqolada siyosiy kommunikatsiya, media-imijologiya va milliy brand konsepsiyalari asosida xulosalar chiqariladi.