BOLANING PSIXOMOTOR RIVOJLANISHGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR VA SHART-SHAROITLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bolaning psixomotor rivojlanishiga ta’sir etuvchi biologik, ijtimoiy va pedagogik omillar hamda zaruriy shart-sharoitlar ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilingan. Maqolada psixomotor rivojlanish tushunchasining mohiyati, unga ta’sir etuvchi omillarning tasnifi va amaliy ahamiyati yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, bolaning psixomotor rivojlanishi ko‘p omilli jarayon sifatida irsiy mezonlar, oilaviy muhit, ta’lim-tarbiya sifati va ijtimoiy o‘zaro ta’sirning birgalikdagi ta’siri ostida shakllanadi.