INGLIZ VA O‘ZBEK TOPONIMLARIDA MILLIY-MADANIY QADRIYATLARNING AKS ETISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek toponimlarida milliy-madaniy qadriyatlarning qanday ifodalanishi lingvistik va madaniyatshunoslik nuqtai nazaridan tahlil etiladi. Toponimlar nafaqat geografik belgi, balki xalqning tarixi, dini, turmush tarzi va dunyoqarashini o‘zida mujassamlashtirgan til birliklaridir. Taqqoslama-tipologik yondashuv asosida ingliz va o‘zbek toponimik tizimlarining semantik, strukturaviy va madaniy xususiyatlari o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, har ikki tilda ham geografik nomlar milliy o‘ziga xoslikni, diniy e’tiqodlarni va tarixiy xotirani saqlashning muhim vositasi hisoblanadi.