SHAXSNING HUQUQIY MAQOMI: (TENG HUQUQLILIK VA GENDER TENGLIK) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ishda shaxsning huquqiy maqomi tushunchasi, uning asosiy elementlari hamda jamiyatdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, teng huquqlilik prinsipi va gender tenglik masalalari huquqiy jihatdan tahlil qilinadi. Inson huquqlari va erkinliklarini ta’minlashda davlatning roli, erkaklar va ayollar o‘rtasidagi teng imkoniyatlarni yaratish zarurati ko‘rib chiqiladi. Gender tenglikka erishish jamiyatning barqaror rivojlanishi, ijtimoiy adolat va demokratik tamoyillarni mustahkamlashning muhim omili sifatida baholanadi.