YOSH AVLOD MA’NAVIYATINI SHAKLLANTIRISHDA OTA-ONA VA MAHALLANING MAS’ULIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu ishda yosh avlod ma’naviyatini shakllantirish jarayonida ota-ona va mahallaning o‘rni hamda mas’uliyati keng yoritiladi. Yoshlarning barkamol shaxs bo‘lib yetishishida oilaviy tarbiya, milliy qadriyatlar, urf-odatlar va ijtimoiy muhitning ta’siri muhim omil sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, mahalla institutining tarbiyaviy imkoniyatlari, ota-onalar bilan hamkorligi hamda yoshlarni yot g‘oyalardan asrashdagi roli ko‘rib chiqiladi. Maqolada sog‘lom ma’naviy muhitni shakllantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.