PRAGMATONIMLARNING ONOMASTIK KO‘LAMDAGI O‘RNINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur tadqiqotda pragmatonimlarning onomastik tizimdagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Pragmatonimlar onomastikaning tarkibiy qismi sifatida inson faoliyati bilan bog‘liq bo‘lgan nomlash birliklarini ifodalaydi va ayniqsa savdo, xizmat ko‘rsatish, reklama hamda brending sohalarida faol qo‘llaniladi. Ular an’anaviy onomastik birliklardan farqli ravishda, funksional-pragmatik yo‘nalishga ega bo‘lib, iste’molchi ongiga ta’sir etish, mahsulot yoki xizmatni targ‘ib qilish vazifasini bajaradi. Tadqiqotda pragmatonimlarning tasnifi, semantik va stilistik xususiyatlari hamda ularning zamonaviy til tizimidagi roli yoritib beriladi.