TEXNOLOGIK TA'LIM YO‘NALISHI TALABALARIDA ELEKTROMONTAJ ISHLARINI O‘RGATISHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH: (Texnologiya o‘quv ustaxonalari misolida) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada texnologik ta'lim yo‘nalishi talabalari uchun elektromontaj ishlarini o‘rgatish jarayonini innovatsion texnologiyalar - virtual simulyatorlar, ko‘rsatmali interaktiv vositalar va loyiha asosida amaliyot usullari - yordamida takomillashtirish ilmiy asoslab berilgan. Tadqiqot 2022–2023 o‘quv yilida Nizomiy nomidagi Toshkent davlat pedagogika universiteti Texnologiya o‘quv ustaxonasida kvazitajribaviy dizayn asosida olib borildi (N=68). Tajriba guruhi ko‘nikma testida o‘rtacha 81,4 ball to‘plagan bo‘lsa, nazorat guruhi 63,7 ballni to‘pladi (t=6,82; p