SDG 4 KONTEKSTIDA SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI ZAMONAVIY TIL TA’LIMI MODELLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada SDG 4 (Sifatli ta’lim) maqsadlari doirasida sun’iy intellekt asosidagi zamonaviy til ta’limi modellari va ularning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida SI  asosidagi adaptiv platformalar, virtual assistentlar, chatbotlar hamda raqamli ta’lim vositalarining til o‘rganish samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Sun’iy intellekt texnologiyalarining individuallashtirilgan ta’lim, avtomatik baholash, kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish va inkluziv ta’limni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslanadi. Maqolada SI texnologiyalarining masofaviy ta’limni rivojlantirish, ta’limning ochiqligi va moslashuvchanligini oshirishdagi roli ham tahlil qilinadi.