TILSHUNOSLIK VA SI: SDG 4 DOIRASIDA INNOVATSION TA’LIM MODELLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada tilshunoslik va sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘zaro integratsiyasi hamda ularning SDG 4 (Sifatli ta’lim) doirasida innovatsion ta’lim modellarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida SI asosidagi lingvistik platformalar, adaptiv o‘qitish tizimlari va raqamli ta’lim vositalarining til o‘rganish samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Sun’iy intellektning individuallashtirilgan ta’lim, avtomatik baholash, tarjima va kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishdagi imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslanadi. Maqolada SI texnologiyalarining teng va inkluziv ta’limni ta’minlash, masofaviy ta’limni rivojlantirish hamda zamonaviy pedagogik yondashuvlarni takomillashtirishdagi roli ham tahlil qilinadi.