SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA TIL O‘QITISHDA TENG VA INKLUZIV TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH : (SDG 4 KONTEKSTIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining til o‘qitish jarayonidagi imkoniyatlari hamda ularning teng va inkluziv ta’limni rivojlantirishdagi ahamiyati SDG 4 (Sifatli ta’lim) maqsadlari doirasida tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida sun’iy intellekt asosidagi ta’lim platformalari, adaptiv o‘qitish tizimlari va raqamli vositalarning til o‘rganish samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Turli  ijtimoiy qatlam vakillari, nogironligi bo‘lgan shaxslar hamda chekka hududlardagi o‘quvchilar uchun ta’lim imkoniyatlarini kengaytirishda sun’iy intellektning inkluziv yondashuvi tahlil qilinadi. Maqolada SI texnologiyalarining til ta’limida individuallashtirilgan o‘qitish, baholash va kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishdagi afzalliklari ham ilmiy asosda yoritiladi.