BOLALAR IJODKORLIGINI RIVOJLANTIRISHDAGI PEDAGOGIK MUAMMOLARNING MAVJUD HOLATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada bugungi kunda bolalar ijodkorligini rivojlantirish jarayonida yuzaga kelayotgan asosiy pedagogik muammolar va ularning hozirgi holati tahlil qilinadi. Muallif ta’lim tizimidagi an’anaviy yondashuvlar va zamonaviy talablar o‘rtasidagi ziddiyatlarni ko‘rsatib o‘tgan. Maqolada bolalarning kreativ qobiliyatlarini cheklovchi omillar, jumladan, pedagogik qoliplar va metodik yetishmovchiliklar yoritilgan. Shuningdek, bolalar ijodiy faolligini oshirish uchun zarur bo‘lgan pedagogik shart-sharoitlarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.