ANTROPONIMLARNI TADQIQ QILISHNING METODOLOGIK TAMOYILLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada antroponimlarni tadqiq qilishning metodologik tamoyillari, nazariy asoslari va ilmiy yondashuvlari tahlil qilinadi. Unda antroponimikaning obyekti, vazifalari, shaxs nomlarining lingvistik, tarixiy, ijtimoiy va madaniy xususiyatlari yoritiladi. Maqolada antroponimlarni o‘rganishda etimologik-tarixiy, lug‘aviy-semantik, funksional, sotsiolingvistik, etnolingvistik va lingvokulturologik usullarning ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy tilshunoslikda antropotsentrik yondashuvning antroponimik tadqiqotlar uchun muhim metodologik asos bo‘lib xizmat qilishi ko‘rsatib beriladi.