INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA LOR SOHASIGA OID TERMINLARNING LEKSIK-SEMANTIK YO‘L BILAN SHAKLLANISH JARAYONI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu ilmiy ishda ingliz va o‘zbek tillaridagi LOR terminlarining o‘zaro muvofiqlik darajasi, ularning semantik tuzilishi va qo‘llanilish xususiyatlari qiyosiy-tipologik jihatdan yoritiladi. Ayniqsa, bir tildagi tushunchaning ikkinchi tilda ifodalanish usullari, terminlarning tarjima jarayonida yuzaga keladigan semantik siljishlar va ekvivalentlik muammolariga alohida e’tibor qaratilgan.Tadqiqot natijalari tibbiy terminologiyani tizimlashtirish, ikki tilli lug‘atlar tuzish, shuningdek, LOR sohasida ilmiy va amaliy muloqot samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.