ZAMONAVIY LINGVODIDAKTIKADA TABIAT TASVIRINI O‘RGATISHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada zamonaviy lingvodidaktika nazariyasi va amaliyotida tabiat tasvirini o‘rgatishning innovatsion texnologiyalari ko‘rib chiqilgan. Til o‘rgatishda ekologik ta’lim integrasiyasi, tabiatga oid leksik birliklarning kognitiv xususiyatlari, raqamli texnologiyalar va multimedia vositalarning tabiiy-ekologik diskursda qo‘llanilishi tahlil qilingan. Natijalar va muhokama qismida tabiat tasvirini o‘rgatishning lingvokognitiv asoslari, multimedia texnologiyalarning didaktik imkoniyatlari va ekokommunikativ kompetensiya shakllantirishning asosiy tamoyillari bayon etilgan.