MATEMATIKA DARSLARIDA ODDIY KASRLARNI O‘RGATISHNING SAMARALI USULLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida oddiy kasrlarni o‘rgatishning samarali usullari tahlil qilinadi. Xususan, vizual, amaliy va interfaol metodlarning o‘quvchilar tomonidan kasr tushunchasini o‘zlashtirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, didaktik o‘yinlar, raqamli texnologiyalar hamda fanlararo integratsiya asosida tashkil etilgan darslarning samaradorligi ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab beriladi.