GOSPITAL MAKTAB PEDAGOGLARINING MAXSUS TAʼLIM JARAYONINI TASHKIL QILISHDAGI OʻRNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Umri davomida inson boshiga turli mushkulotlar tushadi, turfa xil dardlar bilan sinaladi. Baʼzan oʻsha mushkulotlar farzandlari boshiga tushishi orqali ota-ona irodasi sinaladi. Bu borada ota-ona ayniqsa, hali tajribasi yetishmaydigan yosh ota-onalar qoʻllab-quvvatlash va kerakli maslahatlarga ehtiyoj sezadi. Shuning uchun ham ularga yaqin koʻmakchi sifatida yaxshi psixologlarni va psixologik metodlarni tavsiya qilish zarur. Bu bilan ularning dardiga ruhan dalda boʻlishimizga sabab boʻladi. Ushbu maqolada gospital taʼlim pedagogik jarayonni tashkil qilishda oʻquvchini darsga psixologik tayyorlash va noanʼanaviy taʼlim usullari asosida  fanlarga boʻlgan qiziqishini, u orqali esa hayotga va bilim olishga boʻlgan ishtiyoqini oshirish, ularning dunyoqarashini kengaytirish, mustaqil fikrlashga oʻrgatish haqida soʻz yuritiladi.