VOLEYBOLO‘YINIDA BOG‘LOVCHI O‘YINCHILARNING TEXNIK-TAKTIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada voleybol mashg‘ulotlar jarayonida bog‘lovchi o‘yinchilarning to‘p uzatish aniqligini rivojlantirish jarayoni bilan bog‘liq xususiyatlar o‘rganilgan. Bog‘lovchi o‘yinchiningto‘p uzatishda ularni turli xil o‘yin vaziyatlarida amalga oshirishdagi qiyinchiliklarni hisobga olish hamda to‘p bilan uchrashuv joylarining o‘zgarishi, uzatilgan to‘plarni hujumchilarning zarba berish tezligi bilan muvofiqlashtirish va to‘siq qo‘yuvchi raqiblarning qarshiliklarini hisobga olish zarurati bilan belgilanadi. Shu sababli, Bog‘lovchi o‘yinchining to‘p uzatish aniqligini rivojlantirish samaradorligiga qaratilgan xulosalar ishlab chiqilgan hamda musobaqa va mashg‘ulotlar jarayonida bog‘lovchi o‘yinchilarni to‘p uzatish aniqligi tahlil etilgan va tavsiyalar berilgan.