MILLIY TAFAKKUR ASOSIDA YOSHLARDA ESTETIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada milliy tafakkur asosida yoshlar estetik madaniyatini shakllantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Milliy qadriyatlar, madaniy meros va san’at vositalarining ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Sharq mutafakkirlarining estetik-tarbiyaviy qarashlari hamda ularning zamonaviy pedagogik faoliyatdagi ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, yoshlarning estetik didi, ijodiy tafakkuri va ma’naviy barkamolligini rivojlantirishda milliy san’atning pedagogik salohiyati asoslanadi.