YANGI O‘ZBEKISTONDA OILAVIY MUNOSABATLARNI TAKOMILLASHTIRISHNING INSTITUSIONAL JIHATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonda oilaviy munosabatlarni takomillashtirishning institutsional jihatlari tahlil qilinadi. Oilani mustahkamlash, uning ijtimoiy, ma’naviy va huquqiy asoslarini rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati, normativ-huquqiy hujjatlar hamda tegishli tashkilotlarning faoliyati yoritiladi. Shuningdek, oilaviy qadriyatlarni saqlash, yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlash, gender tengligini ta’minlash va oilalarda sog‘lom ma’naviy muhitni shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda oilaviy munosabatlarni takomillashtirishda davlat va jamoat institutlarining o‘rni hamda ularning o‘zaro hamkorligi muhim omil sifatida baholanadi.