INFORMATIKA FANINI O‘QITISHDA DIDAKTIK O‘YINLARDAN FOYDALANISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Informatika fanini o‘qitishda didaktik o‘yinlardan foydalanishning pedagogik va metodik ahamiyati yoritilgan. O‘yin texnologiyalarining o‘quvchilarda fanga bo‘lgan qiziqishni oshirish, mantiqiy tafakkurni rivojlantirish hamda bilimlarni mustahkamlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, informatika darslarida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan ayrim didaktik o‘yin turlari misolida ularning samaradorligi ko‘rsatib o‘tiladi